Contoh Teks Wawancara Bahasa Jawa Dengan Petani Terbaru

Teks wawancara minangka teks sing ngemot presentation of a conversation between the interviewer and the person resource.

Interview sing diwenehake dening pewawancara menyang wong liya yakuwi nggayuh informasi sing jero babagan prakara sing ana hubungane karo kemampuan kawruh tartamtu sing dimupangatake dening wong sumber.

Loading...

Mulane, sumber daya sing dipilih kanggo diwawancarai kudu duwe kompetensi sing cocok kanggo diwawancarai.

Ing ngisor iki minangka conto teks wawancara karo petani:

Conto:

Interviewer: Assalamualaikum. Wr. Wb. Good morning sir. Iki bener karo Pak Dani?

Sumber Daya Manungsa: Waalaikumsalam. Wr. Wb. Good morning, iya. Sapa iki adhine?

Wawancara: Pak Nugroho Setiwan Pak, mahasiswa Fakultas Pertanian, Universitas Lampung.

Aku nglakoni riset hidroponik.

Kanggo tujuan kasebut aku butuh asil analisis data lapangan saka wawancara karo petani saka ahli hidroponik.

Muga-muga aku duwe obrolan cilik karo sampeyan babagan iki?

Resource person: oh, yakin dik. Cukup apik.

Aku minangka tanduran hydroponic. Aku uga wis ana ing pertanian luwih saka 10 taun.

Interviewer: Aku wis krungu babagan karya bapak ing desa iki babagan pembangunan pertanian.

Salah sijine yaiku hidroponik. Well sir, bisa aku mulih iki wawancara sir?

Resource person: mesthi, mangga!

Interviewer: apa bener pak hydroponic?

READ  Jokowi Gerah dengan Gurita Bisnis Perusahaan BUMN

Sumber Daya Manungsa: Hydroponics minangka tatanan tetanèn sing ing prosesi pembangunan ora nggunakake lemah media.

Produk asil mesthi padha karo sektor pertanian ing umum.

Uga Read: Understanding lan 2 Sampel Tèks Eksosisi Argumentatif
Wawancara: uga, supaya model tani iki ora digunakake ing media ing kabeh pak?

Resource Person: Iku pancen bener.

Ing konsep tetanèn hydroponik luwih akeh ngandut banyu.

Wawancara: banjur carane ndhukung crops yen ana lemah Pack?

Resource persons: Ana sawetara media sing digunakake kanggo pengganti tanah kayata husks, arang, wedhi, gambur, serbuk gergaji, zeolite, utawa kerikil.

Sedheng iki kanthi fungsional bisa nahan tanduran supaya bisa ngadeg kanthi cepet.

Interviewer: kepriye sampeyan luwih seneng ngembangake hidroponik iki?

Resource Person: iki, aku ora nggawe pilihan kanggo farm ing cara hydroponic utawa tradisional minangka paling petani.

Amarga loro-lorone saiki aku ana ing salah siji hydroponic utawa ora.

Interviewer: iya sir, pitakonan aku ngganti karo apa sing ndadekake sampeyan kepinteran ing hidroponik?

Resource Person: Aku dadi kasengsem ing tani iki amarga sifatnya luwih fleksibel lan efisien.

Umumé, yen wong kepengin tuwuh budidoyo mbutuhake lahan paling ora cukup.

Iki minangka kendala kanggo akèh komunitas kutha sing ora duwé lahan kanggo tani.

READ  Wawancara dalam bahasa jawa tentang pertanian

Déné sing kapentingan masyarakat kutha menyang donya tetanèn cukup dhuwur.

Interviewer: ya ya? Apa bener nggunakake sistem pola hydroponic ora mbutuhake paket tanah ekstensif?

Uga Baca: Wawancara Sampel Teks Babagan Kesehatan Paling Anyar
Resource person: mesthi dik, cukup nyiyapake panggonan instalasi instalasi perangkat hydroponic, kita bisa mulai tani.

Interviewer: iku sing prasaja?

Resource Person: Persis. Iku sing prasaja. Pola penanaman karo sistem iki gampang banget kanggo sinau dening sapa waé.

Wawancara: Inggih, banjur aku kasengsem nyoba iku. Sing ngerti bisa dadi tanah bisnis.

Resource person: oh, sing paling bisa dik. Instalasi hidroponik sing saiki saya wis bisa ngetrapake produksi tetanèn ing lahan perkebunan. Mesthi wae yen sampeyan pengin njaluk asil akeh, kita uga kudu nambah jumlah piranti instalasi hidroponik sing kita duwe. Kajaba iku, yen sampeyan pengin nambah produktivitas perkebunan, sampeyan kudu nggedhekake tanah kasebut.

Minangka tanduran, tetanen karo hidroponik dianggep luwih efisien, efektif, lan luwih nguntungake babagan ekonomi.

Interviewer: bener sir?

Resource Person: monggo ndeleng adhine dhewe ing latar mburi.

Tanah sing dudu jembar, aku nggawe sing paling apik kanthi tani. Temtu kanthi nggunakake tanduran tanduran hydroponic.

READ  Diskon Setoran Harian Gerus Pendapatan Taksi Express

Interviewer: apa crops bisa dikembangake karo medium iki tanduran sir?

Resource persons: sanajan hydroponics isih kalebu wiji lan sayuran. Ing babagan pembangunan, ya kita bakal weruh.

Wawancara: apa sampeyan mikir tani kanthi pola kaya iki bisa njanjeni nilai ekonomi apik kanggo wong sing pengin nyoba?

Resource Person: Ya, aku wis mbuktekaken dhewe. Nalika aku diterangno sadurunge.

Hasil panen sayur-sayuran lan woh liwat media hidroponik saiki wis bisa saingan karo produk tetanèn ing taman.

Interviewer: apa sampeyan mikir keuntungan liyane saka tani nggunakake pola hydroponic?

Resource Person: Aku sing paling penting ing donya sinau. Ing sektor apa wae kalebu ing donya tetanen saya ngalami perk

Incoming search terms:

,eksplanasi gunung agung,,mengonversi teks,,struktur teks profil tokoh dalam bahasa jawa,,berita basa jawa 5w 1h,,jawaban desain penyusunan teks tantangan berbasis proyek,,contoh teks eksplanasi singkat tentang kesehatan gigi,,bahasa jawa teks profil tokoh,,contoh teks eksemplum tentang sahabat,,contoh teks eksplanasi pembegalan,,buatlah satu paragraf orientasi dari teks cerita sejarah dengan tema masa orde baru


Loading...