Wawancara Dalam Bahasa Jawa Tentang Pertanian

Interview (ing basa Inggris minangka interview) yaiku proses obrolan antara loro utawa luwih wong.

Wawancara dumadi antarane wong sumber lan pawongan.

Loading...

Tujuan wawancara yaiku kanggo njupuk informasi sing tepat lan akurat saka sumber sing dipercaya.

Wektu iki kita bakal menehi sawetara conto wawancara karo petani.

Dadi, yen petani wawancara banjur sumber kasebut petani. Punika conto wawancara kaliyan petani.

Conto Wawancara karo Petani

Conto saka 1 wawancara petani bakal diputer dening Pak Tumijo minangka petani lan Ratna minangka penanya.

Ratna: “Assalamu’alaikum Sir Good morning Apakash aku bisa ngobrol sama Bapak?”

Tumijo: “Wa’alaikumsalam Dec. Good morning juga. Mangga, aku bakal bebas maneh.”

Ratna: “Miturut wong akeh, bapak iki minangka petani sing paling sukses ing kabupaten iki.

Carane kowe entuk sukses iki, ana tips khusus.”

Tumijo: “.. Ing sasi nalika aku wiwit farm, negara sandi nyabut, malah sadurunge aku gelem ngedol Taman lan banjur dhuwit digunakake kanggo tuku beras paddies Aku banjur nyoba kanggo tetep produk tetanèn sing tambah Aku digunakake kanggo nindakake macem-macem nyobi.”

Ratna: “Apa eksperimen?”

Tumijo:.. “Saben saiki banjur aku nyoba iku anyar Including nyoba kanggo nemokake iku anyar ing lapangan seeding Aku digunakake kanggo nindakake persilangan varieties beras asil gedhe lan ana elek Kanggo ngasilaké wiji.. becik aku milih bibit. ”

READ  Sido Muncul Ungkap Alasan Beli Aset Nyonya Meneer

Ratna: “Punapa wonten mriki?”

Tumijo: “. Ya, nalika aku duwe dhuwit asil peranian, dhuwit aku nyimpen ing wangun kothak Amarga saliyane kanggo ing Nilai saka kothak mundak, kothak kan uga aku bisa digunakake kanggo tuwuh crops.”

Ratna: “Pranyata bapak iki salah sawijining wong sing seneng nylametake.”

Tumijo: “… Dadi MBAs, nalika kita duwe dhuwit, kita ngirim ora lali lan dissipate Aku ora mung manggon fatherly saiki Dadi perlu kanggo nyimpen mangsa”

Ratna: “Maturnuwun maturnuwun saengga pengalamanipun sir, mugi-mugi rapat punika bermanfaat.”

Tumijo: “Ya mba, iya.”

Conto Interview with Rice Farmer

Wawancara iki dianakaké dening rong wong, yaiku dening pewawancara lan sumber sumber petani jagung.

Interviewer: “Assalamualaikum.”

Resource Person: “Wa`alaikumsalam.”

Interviewer: “Muga-muga aku bisa nggoleki sampeyan.”

Resource: “Mangga.”

Interviewer: “Rama dados petani sawit wiwit kapan?”

Resource Person: “Aku wis dadi petani luwih utawa kurang wiwit 3 taun kepungkur.”

Interviewer: “Apa jenis beras sing sampeyan gunakake kanggo tanduran?”

Resource Person: “Aku ora nggunakake mung siji jenis beras, nanging kadhangkala uga ganti.

Kadhangkala aku nyelehake IR 64, kadhangkala ana 33, kadang-kadang nampani. ”

Wawancara: “Carane proses utawa carane ningkatake beras?”

Sumber: “Pisanan sawah diterbahake, benih disebar, nunggu nganti pirang-pirang wulan kepungkur nandur karo wiji beras sing cukup gedhe”.

READ  Dirjen Pajak: Aturan Pajak E-commerce Dibuat Sederhana dan Tak Merepotkan

Interviewer: “Banjur, suwene wektu kanggo panen?”

Resource Person: “Kira-kira kira 4 wulan.”

Interviewer: “Apa hama nyerang beras ing sawah?”

Resource persons: “Akeh, contone, aphis, uler lan ana uga bekicot.”

Interviewer: “Kenapa milih nasi?”

Resource Person: “Amarga tanah kene cocok kanggo tanduran sawah.”

Interviewer: “Apa sampeyan mung bisa dadi petani utawa duwe proyek liyane?”

Resource Person: “Kejabi dadi petani, aku uga seneng dagang ing pasar. Aku biasa ngedol melinjo, jengkol lan liyane. ”

Interviewer: “Thanks Pak, kanggo wektu, wassalamualaikum.”

Resource Person: “Ya, padha. Wa`alaikumsalam. ”

Conto Wawancara karo Tani Jagung

Conto wawancara luwih lanjut yaiku conto-conto wawancara sing diwenehake dening pewawancara lan sumber daya petani jagung.

Interviewer: “Assalamu’alaikum. Good afternoon, sir? ”

Petani: “Wa’alaikumsalam. Good afternoon.

Apa aku bisa mbantu sampeyan? ”

Interviewer: “Ya, Pak.

Aku arep wawancara karo pests lan penyakit ing jagung? ”

Petani: “Ora apa-apa. Aku bakal paring wangsulan kanthi bungah. ”

Interviewer: “Thank you in advance.

Apa pestané biasane nyerang jagung? ”

Petani: “Ombak sing nyerang tanduran jagung akeh banget.

Contone, ana cacing lemah, cacing abang, belik, aphis, caterpillar, lan akeh liyane. ”

READ  artikel bahasa jawa tentang asap motor

Interviewer: “Piye carane ngatasi omo ing jagung?”

Petani: “Salah sawijining cara yaiku kanthi nyemprot obat omo.”

Wawancara: “Kajaba pest apakah ana penyakit sing bisa nyerang jagung?”

Petani: “Saliyane kanggo hama, kudu ana uga penyakit sing nyerang jagung. Conto kéwan, titik rwaning, bengkak sing bengkak, wiji sing rusak. ”

Interviewer: “Cara kanggo tuwuh jagung?”

Petani: “Kanggo tetanduran jagung paling penting yaiku milih bibit sing apik.

Salajengipun, pangolahan lemah ingkang sae, reresik guci, damel bendengan, mbersihaken lemah, mbubaraken lemah ing antawis 2 s / d 5 cm, tanduran, lan irigasi ingkang pungkasan. ”

Interviewer: “Thanks for the information you gave.”

Petani: “Ya. Thanks maneh. ”

Iku sawetara conto wawancara karo petani.

Muga-muga artikel iki bermanfaat lan bisa mbantu.

Incoming search terms:

,kegunaan slime base,,biodata via vallen dalam bahasa inggris,,deskriptif text tentang ariel tatum,,profil tokoh soekarno pahlawan nasional dalam bahasa jawa,,biografi singkat ki hajar dewantara bahasa jawa,,biografi bahasa jawa habibi,,contoh profil tokoh idola bung tomo dalam bahasa jawa,,nama suami ratna antika,,biodata dan riwayat singkat ir soekarno dalam bahasa jawa,,mencari artikel tentang artis via vallen versi inggris


Loading...